Info voor kerken

Sonrise Twente

 

Athletes in Action

Athletes in Action (AIA) is een beweging van jongeren en kerken die passie hebben voor sport, mensen en Jezus. AIA gebruikt sport om mensen te bereiken met het goede nieuws van Jezus. Door samen te sporten, bouw je gemakkelijk een relatie op. In die relatie kun je persoonlijk getuigen van wie Jezus voor jou is. Aan de hand van het concept van AiA sporten wij in Twente onder de naam Sonrise Twente. AiA organiseert samen met de kerken ook sportcommunities. Naast de sportweek in de zomer wordt er elke zondagmiddag gesport op verschillende sportveldjes in Enschede.

Meesporten?

Ben je enthousiast geworden over Sonrise en wil je in 2018 ook wel in een sportteam meedoen, geef je op door een email te sturen aan sonrisetwente@home.nl.

Gebedstenten? Wanneer, Waar en met Wie?

Maak u geen zorgen, maar laat aan God in al uw bidden en smeken dankbaar weten wat uw wensen zijn. En God zal met zijn vrede die alle begrip te boven gaat, waken over uw hart en uw gedachten, in Christus Jezus. (Fil. 4: 6 en 7 uit de Groot Nieuws Bijbel)

B I D D E N   V O O R   S O N R I S E 

Als jij  mee wil werken aan Sonrise 2018 kun je daar nu al mee beginnen. Je zou naar een mogelijkheid kunnen zoeken om samen met anderen te bidden.

In de Sonriseweek zal er ook in 2018 op de verschillende velden een Gebedstent staan waar, terwijl er gesport wordt, gebeden kan worden. Natuurlijk ben je eerst verantwoordelijk voor je eigen kerk, maar het is ook fijn om eens naar een ander veld te gaan om broeders en zusters te ontmoeten en samen te danken en te  bidden en de zegen van het gebed te gaan ervaren. Dat is zo nodig voor al die sporters die er voor willen gaan. Het is een voorrecht dat er op zoveel plekken in Enschede Gods liefde geproefd kan worden. De strijd die ook daarvoor gevoerd moet worden is er, maar: Jezus is Overwinnaar,  SONRISE, de ZOON  die is opgestaan. Met Hem opstaan en je plek innemen.

KOM naar de velden, KOM naar de Gebedstenten  en draag je steentje bij waar jij dat kunt.

 

Agenda regionale Sonrise bijeenkomsten 2018:

- zondagmiddag: sporten op verschillende veldjes in Enschede, zie 1e pag

- 13 januari Regio overleg geinteresseerde en betrokken kerken. Van 10.00 - 12.00 uur in de Maranathakerk, 2e Emmastraat 60.

- ?24 maart. Regio overleg.

- ca17 - ca 21 juli Voorbereiding sportteams tijdens zomerevent Athletes in Action.

- 21 juli Gezamenlijke startactiviteit voor alle betrokkenen en geinteresseerden Sonrise Twente.

- 22 juli Kerkdienst per kerk met uitzending sportteams.

- 23-27 juli Sonrise sportweek (= 1e week van de zomervakantie)

- 29 juli 'Welkom diensten' in de kerken.

- ?29 september 10.00 - 12.00 uur Afsluitend regio overleg Sonrise Twente in Maranathakerk, 2e Emmastraat 60 in Enschede.

Giften voor Sonrise Twente

Giften voor Sonrise Twente kunnen worden overgemaakt op Rabonummer 3172.49.495 t.n.v. Sonrise Twente te Enschede.

Kosten voor sporters.

De sporters dienen zelf de kosten voor hun deelname te betalen, zowel voor het voorjaarsevent als voor de sportweek met voorbereidingsconferentie. Dat betekent wat geld hiervoor opzij leggen en/of er voor gaan werken. Ook kun je anderen vragen je te sponsoren. Soms kunnen kerken daarin voor een deel bijdragen. Als dit allemaal onvoldoende lukt kan een gemotiveerd verzoek worden gestuurd naar sonrisetwente@home.nl. Afhankelijk daarvan kan dan vanuit de regionale middelen van Sonrise Twente een bijdrage van maximaal €75 per persoon worden gegeven.

Sonrise Twente is er al sinds 2004

Duizenden kinderen en tieners hebben in de afgelopen jaren tijdens de sportclinics van een week in juli genoten van samen voetballen, basketbal, volleybal, streetdancen en dramastukjes o.l.v. sportteams van Athletes in Action. De sportclinics werden gegeven in verschillende wijken in Vroomshoop, Nijverdal, Hengelo, Enschede, Glanerbrug, Haaksbergen en Goor. In verschillende wijken zijn vervolgactiviteiten georganiseerd, o.a. Sportcommunities, Sport Alpha’s, Rock Solid clubs en SonKidz clubs. Zo veel mogelijk zijn de sporters van Athletes in Action hier bij betrokken omdat zij immers een band met de kinderen en tieners hebben opgebouwd. Vaak is de follow-up een combinatie van sporten en praten over Jezus. Het motto is immers “We houden van sport, we houden van mensen en we houden van Jezus”.