Info voor kerken

Sonrise Twente

 

Athletes in Action en Next Move

Athletes in Action (AIA) is een beweging van jongeren en kerken die passie hebben voor sport, mensen en Jezus. AIA gebruikt sport om mensen te bereiken met het goede nieuws van Jezus. Door samen te sporten, bouw je gemakkelijk een relatie op. In die relatie kun je persoonlijk getuigen van wie Jezus voor jou is. Aan de hand van het concept van AiA sporten wij in Twente onder de naam Sonrise Twente. AiA organiseert samen met de kerken ook sportcommunities. Naast de sportweek in de zomer wordt er op zondagmiddag gesport op verschillende sportveldjes in Enschede. Tevens wordt samengewerkt met de uit AiA voorgekomen organisatie Next Move

Voor de sportweek in de zomer van 2024 organiseert AiA ism Youth for Christ Zwolle van 17-20 juli een voorbereidingsevent, zie hier voor info en aanmelding.

Meesporten?

Ben je enthousiast geworden over Sonrise en wil je ook wel in een sportteam meedoen, geef je op door een email te sturen aan jaapvantilburg@gmail.com.

Gebedstenten?

Maak u geen zorgen, maar laat aan God in al uw bidden en smeken dankbaar weten wat uw wensen zijn. En God zal met zijn vrede die alle begrip te boven gaat, waken over uw hart en uw gedachten, in Christus Jezus. (Fil. 4: 6 en 7 uit de Groot Nieuws Bijbel)

B I D D E N   V O O R   S O N R I S E? 

Heel wat jonge mensen hebben zich de afgelopen jaren ingezet om te laten zien dat ze houden van: sport, van Jezus en... van kinderen! Heel wat mensen hebben hiervoor gebeden. Dat  gebed belangrijk is in alles wat er ingezet wordt voor onze stad is duidelijk. De Here Jezus zelf is ons grote voorbeeld in het biddend bezigzijn.
In de gebedstenten is veel gebeden. Ook daar kun je, waar gesport wordt, altijd terecht. We hebben elkaar nodig om daar waar de Heer mensen een taak geeft voortdurend Hem te zoeken. Denk niet te gering over jouw gebed. Blijf uitzien naar hoe, waar en met wie jij op deze manier mee kunt werken voor Gods koninkrijk.
Jezus liefde voor en door ons mag gezien worden. Blijf je meebidden?

Agenda regionale Sonrise bijeenkomsten en activiteiten:

- Zondagmiddag: sporten op verschillende veldjes in Enschede, zie 1e pag. 

-  Tijdens de 1e zomervakantieweek is er sportweek van 22-26 juli 2024

Giften voor Sonrise Twente

Giften voor Sonrise Twente kunnen worden overgemaakt op rekening van de penningmeester NL87ABNA0447539728 t.n.v. H.H. Hemink CJ met vermelding van Sonrise Twente.

Kosten voor sporters.

De sporters dienen zelf de kosten voor hun deelname te betalen, zowel voor het voorjaarsevent als voor de sportweek met voorbereidingsconferentie. Dat betekent wat geld hiervoor opzij leggen en/of er voor gaan werken. Ook kun je anderen vragen je te sponsoren. Soms kunnen kerken daarin voor een deel bijdragen. Als dit allemaal onvoldoende lukt kan een gemotiveerd verzoek met je naam en bankrekeningnummer worden gestuurd naar jj@vantilburginnovation.nl.  Afhankelijk daarvan kan dan vanuit de regionale middelen van Sonrise Twente een bijdrage van maximaal €75 per persoon worden gegeven.

Sonrise Twente is er al sinds 2004

Duizenden kinderen en tieners hebben in de afgelopen jaren tijdens de sportclinics van een week in juli genoten van samen voetballen, basketbal, volleybal, streetdancen en dramastukjes o.l.v. sportteams van Athletes in Action. De sportclinics werden gegeven in verschillende wijken in Vroomshoop, Nijverdal, Hengelo, Enschede, Glanerbrug, Haaksbergen en Goor. In verschillende wijken zijn vervolgactiviteiten georganiseerd, o.a. Sportcommunities, Youth Alpha, Tienermeidenclub, Rock Solid clubs en SonKidz clubs. Zo veel mogelijk zijn de sporters van Athletes in Action hier bij betrokken omdat zij immers een band met de kinderen en tieners hebben opgebouwd. Vaak is de follow-up een combinatie van sporten en praten over Jezus. Het motto is immers “We houden van sport, we houden van mensen en we houden van Jezus”.